BKK AS

Klar for å bygge fremtidens digitale energiløsninger?

Utvikler team datavitenskap I&U

Vi satser knallhardt på elektrifisering, og er allerede godt i gang med å samle data og bygge modeller på disse dataene. Vi vokser, og styrker nå denne satsingen.   

Innovasjon og Utvikling er et forretningsområde med ansvar for å modne frem, konkretisere og starte ny forretning på tvers av BKKs selskap og utenfor dagens satsinger. De siste årene har forretningsområdet etablert investeringsselskapet BKK Spring som investerer i oppstartsselskap og piloterer løsninger sammen med disse. Vi har etablert Volte som muliggjør eksperimentering av nye forretningsmodeller i strømmarkedet for bedrifter. Vi har startet selskapet Plug som sammen med Bergen Havn og en rekke andre havner sørger for at båter og skip kan bruke landstrøm, vi løser utfordringer for lading i borrettslag og ruller ut hurtigladere i hele Norge. Vi satser på utslippsfrie byggeplasser og har levert de første ladecontainerne allerede. I tillegg skal vi i gang med pilotprosjekter knyttet til en helhetlig verdikjede for grønn hydrogenVi har sammen med partnere bygget en rekke digitale løsninger, og skal nå styrke vår kapasitet rundt datavitenskapsteamet.  

Arbeidsoppgaver 

Hovedoppgavene er å arbeide i digitale prosjekter knyttet til BKKs innovasjonsportefølje, å ta en ide fra skrivebordsstadiet, konkretisere, pilotere og implementere. Utviklerne har ansvaret for å planlegge, utvikle og produksjonssette digitale løsninger knyttet til innovasjonsporteføljen. I tillegg vil det for flere av prosjektene være initiativer knyttet til prediktive modeller til bruk i sluttkundeløsninger og som beslutningsstøtte. Utviklerne jobber i team med data engineersdata scientist og forretningsutviklere for å bygge digitale løsninger for kundekontakt, kontroll og styring av elektrisk utstyr. Det vil forventes at en har en proaktiv tilnærming for å holde seg oppdatert på nye teknologier og fortløpende vurdere hvordan disse påvirker våre satsningersamt konkretisere BKKs rolle og behov for støtte og øvrige ressurserDette vil innebære å selvstendig planlegge prosesser, sette milepæler, jobbe strukturert og levere på kvalitet.   

Kvalifikasjoner 

Det ønskes utviklere med høyere utdannelse innen informatikk eller andre relevante fagfelt. VI trenger å hente data fra et vidt spekter med elektriske enheter, og vi ser etter noen som vil grave i dette. Dataen skal flyte fra enhetene opp i skyen, og kommandoer skal flyte tilbake. Vi trenger noen som kan, eller vil lære seg, den delen av dette som ligger nærmest de faktisk fysiske tingene der ute. Eksempler på interessante protokoller er OCPI, OCPP, og Modbus, men fremtidens protokoller blir kanskje laget av deg? Siden det er et stort spekter av teknologier her er det en fordel om du ikke er redd for å bevege deg mellom forskjellige språk, fra C til Python, og dataen kan komme fra en kabel fra et skap eller hentes fra et web API, og du bør kunne beherske hele spennet. 

Vi tilbyr 

Dette er en unik mulighet til å bidra til løsninger på klimakrisen i et spennende, kompetent fagmiljø i fart. Du vil også få muligheten til å jobbe med helt nye løsninger knyttet til optimalisering av energisystemer, fremtidens mobilitet og ressursutnyttelse

 

 

Del på:

Fylke:

  • Vestland

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

15.08.2021

Arbeidssted:

Vestlandet

Kontaktpersoner:

Christian Askvik-Hansen

mob: +47 94 81 94 81

Jørund Vedøy

mob: 41079321

Hjemmeside:

https://www.bkk.no/

Adresse:

5058 Bergen