BKK AS

Klar for å bygge fremtidens digitale energiløsninger?

Data Engineer Innovasjon og Utvikling

Vi satser knallhardt på elektrifisering, og er allerede godt i gang med å samle data og bygge modeller på disse dataene. Vi er på reisen fra lake til mesh, og drømmer om å styrke teamet med en som blir varm i kinnene av å holde i strømmen av data inn på plattformen vår.  

Innovasjon og Utvikling er et forretningsområde med ansvar for å modne frem, konkretisere og starte ny forretning på tvers av BKKs selskap og utenfor dagens satsinger. De siste årene har forretningsområdet etablert investeringsselskapet BKK Spring som investerer i oppstartsselskap og piloterer løsninger sammen med disse. Vi har etablert Volte som muliggjør eksperimentering av nye forretningsmodeller i strømmarkedet for bedrifter. Vi har startet selskapet Plug som sammen med Bergen Havn og en rekke andre havner sørger for at båter og skip kan bruke landstrøm, vi løser utfordringer for lading i borrettslag og ruller ut hurtigladere i hele Norge. Vi satser på utslippsfrie byggeplasser og har levert de første ladecontainerne allerede. I tillegg skal vi i gang med pilotprosjekter knyttet til en helhetlig verdikjede for grønn hydrogenVi har sammen med partnere bygget en rekke digitale løsninger, og skal nå styrke vår kapasitet rundt datavitenskapsteamet.  

Arbeidsoppgaver 

Hovedoppgavene er å arbeide i digitale prosjekter knyttet til BKKs innovasjonsportefølje, å ta en ide fra skrivebordsstadiet, konkretisere, pilotere og implementere. Data engineer vil ha ansvaret for dataflyt inn på vår dataplattform. Data engineers jobber i team med data scientist, utviklere og forretningsutviklere for å bygge digitale løsninger for kundekontakt, kontroll, analyse og styring av elektrisk utstyr. Det vil forventes at en har en proaktiv tilnærming for å holde seg oppdatert på nye teknologier og fortløpende vurdere hvordan disse påvirker våre satsningersamt konkretisere BKKs rolle og behov for støtte og øvrige ressurserDette vil innebære å selvstendig planlegge prosesser, sette milepæler, jobbe strukturert og på kvalitet.  

Kvalifikasjoner 

Det ønskes data engineers med høyere utdannelse innen informatikk, statistikk, data science, data engineering eller andre relevante fagfelt. Vi har mye data, og vi skal få inn mer. Vi er et kryssfunksjonelt team, og du blir en integrert del av det. Vi er flere som jobber med å flytte, transformere, og analysere data, og vi trenger noen som vil hjelpe med å ta ansvar for at dataen ikke bare blir kaos. Du har erfaring med å organisere og bruke data, både strukturerte og ustrukturerte. Du vet hva datalake er, du forstår fordelen med forskjellige typer databaser, og du liker å få «hendene skitne» og rydde data selv. Vi bruker Spark og Python, ikke bokser og piler. Du har gjerne erfaring med å gjøre mye data tilgjengelig for mange brukere (både folk og systemer) på en skalerbar måte.  

Verktøyene vi bruker er blant annet Azure Datalake, Python, Databricks, Synapse og PowerBI. 

Vi tilbyr 

Dette er en unik mulighet til å bidra til løsninger på klimakrisen i et spennende, kompetent fagmiljø i fart. Du vil også få muligheten til å jobbe med helt nye løsninger knyttet til optimalisering av energisystemer, fremtidens mobilitet og ressursutnyttelse

 

 

Del på:

Fylke:

  • Vestland

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

15.08.2021

Arbeidssted:

Vestlandet

Kontaktpersoner:

Christian Askvik-Hansen

mob: +47 94 81 94 81

Jørund Vedøy

mob: 41079321

Hjemmeside:

https://www.bkk.no/

Adresse:

5058 Bergen